perjantai 4. syyskuuta 2015

The arrival of my wife

Nyt kävi sellainen homma, että sain parhaan kaverini kylään tänne! Hilla tuli viideksi päiväksi lomailemaan Hong Kongiin, jonka jälkeen palaa takaisin Ranskaan opiskelemaan. Hillan hotelli oli hieman "hienompi", kuin oma asuntoni. Oma huoneeni on yhtä leveä kuin hotellihuoneen telkkari ja hotellihuoneessa oli OMA puhelin varustettuna valmiilla 4G liittymällä, jonka sai ottaa mukaan! Lisänä uima-allas hotellin katolla. Hotelli sijaitsee Mong Kokissa, eli kahden metropysäkin päässä omasta kämpästäni. Tosin metrolta on vielä 1,5 kilometrin kävelymatka hotellille. 

            
Kävimme syömässä Eat Together-nimisessä ravintolassa, jossa olin myös aiemmin käynyt. Ruoka oli todella hyvää mutta puikkojen käyttö on vieläkin aika hakusessa ja syöminen on todella hiiiiiiiiidasta. Äänekkäästi ruoan ryystäminen on merkki siitä, että ruoka oli hyvää. Aina pitää muistaa myös jättää hieman ruokaa sillä jos syö kaiken, se on merkki ettei ruokaa ollut tarpeeksi. Tippiä ei jätetä mutta vähän isommissa ravintoloissa se lisätään aina lopuksi laskuun (10% ruoan hinnasta). Ravintola oli muuten hyvä, jos ei oteta huomioon kahta hiirtä, jotka juoksivat katossa putkien päällä.... 🙈 

                
Kävimme Mong Kokin alueella Ladies Marketilla, josta oli pakko ostaa itselleni feikki Ted Baker meikkilaukku. Tinkiminen on niin ärsyttävää mutta toisaalta huvittavaa, kun tietää, että tulet loppujen lopuksi maksamaan vain noin puolet pyydetystä alkuhinnasta.
           
                                     
Apple Dormia vastapäätä, jossa asun on ostoskeskus nimeltä Dragon Center ja ylimmässä kerroksessa on vuoristorata! Kerroksia on muistaakseni kahdeksan ja liukuportaita ylös mennessä näkee asuntolamme kattoterassin. Kävimme siellä eilen ilmeisesti ruuhka-aikana, koska ihmisiä oli niin paljon ja välillä meinasi mennä kunnolla hermo, kun lähes kaikki tallustaa ja vaeltelee niin hitaasti älypuhelimet kädessä. Todella sosiaalista kansaa täällä :D
  
Käytiin myös syömässä Sushi Express ravintolassa, jossa yksi lautanen maksaa noin euron. Suomeen verrattuna oli tosi vähän tarjolla "normi" susheja eli niitä, minkä ympärillä on sitä merilevää.

Illalla lähdimme Tsim Sha Tsuihin metrolla ja sorruimme käymään H&M:ssä, jonka piti olla pikareissu mutta yllättäen aikaa kuluikin reilu tunti. Sovituskoppiin jonottaminen..... siinä se aika kuluikin. 70e köyhempänä jatkoimme matkaa kohti Avenue of Starsia ja kello kahdeksan valoshowta. Alue on Kowloon-saaren ihan alapuolella, josta näkee suoraan pääsaarelle eli Hong Kong Islandille. 
                
              
          
Valoshown jälkeen minä ja muutama muu jonottamassa liikennevaloissa. Lähdimme illalla vielä kävellen kohti Jordan-nimistä paikkaa, jonka lähellä on joka ilta järjestettävä Temple Street Night Market. Alla näkyy päivän ostokset: 
Käsintehtyjä kortteja, jotka ajattelin lähettää kotisuomeen! (Äiti et sitten nähnyt tätä)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti