keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Ensimmäinen kouluviikko

Ensimmäinen viikko koulua takana! Tai no.. Maanantai ja tiistai itseasiassa. Neljä kurssia täytyy minimissään suorittaa vaihdon onnistumiseksi ja itselläni on tällä hetkellä tasan neljä kurssia enkä ajatellut ottaa yhtään enempää. Vaihtokoordinaattorimme Vaasassa sanoi, että ihan luvan kanssa saamme suorittaa kurssit rimaa hipoen! Eli arvosanoilla ei ole mitään väliä koska kurssit hyväksiluetaan Vaasan yliopistoon vain arvosanoilla hyväksytty - hylätty. HUIPPUA!! 

Alunperin olin ottanut yhden logistiikan kurssin (Logistics and Materials Management), jonka olisi saanut suoraan hyväksiluettua maisteriopintoihin, mutta kurssi olisi ollut aina keskiviikkoisin ja torstaisin. Otin tilalle kurssin, joka ei ollut vaihto-opiskelijoille tarkoitettu kurssi mutta tuotantotalouden kurssi kuitenkin ja joka on aina maanantaisin. Kurssi on todella matemaattinen ja näyttää mahdottomalta mutta onneksi Sannin lisäksi kurssilla on naapuripojat asuntolalta, jotka vaikuttivat aika fiksuilta ja lupasivat auttaa. Alla kuvassa lukujärjestykseni, mutta ilman noita keskiviikon ja perjantain tunteja (en uskaltanut poistaa niitä vielä, jos muutakin vaikka mieleni)


Puolet kursseista, joita opiskelen täällä tulee olla oman laitokseni kursseja eli periaatteessa tuotantotalouden kursseja. Opiskelemme Department of Systems Engineering and Engineering Management laitoksessa, joka on ehkä hieman insinööripainotteisempi, kuin linja Vaasassa. Valitsemani kurssit eivät kuitenkaan ole kovin insinöörimäisiä (ainakaan toivottavasti). 

Kurssit, jotka suoritan täällä ovat:
- Quality Improvement Methodologies
- Production and Operations Planning
- Mandarin for non-Chinese Speakers
- Business, Media and Society

Eli kaksi tuotantotalouden kurssia, mandariinikiinan perusteet ja yksi johtamisen kurssi. Luen mandariinikiinaa vaikka Hong Kongissa puhutaan kantoonikiinaa. Hong Kong on ilmeisesti ainut paikka jossa sitä puhutaan niin ajattelin, että parempi ehkä mielummin lukea tuota "peruskiinaa" mitä yleisemmin maailmalla puhutaan. Toivottavasti saisin myös sen hyväksiluettua sillä ilmeisesti meillä pitää käydä jokin toisen vieraan kielen kurssi maisterivaiheessa Vaasassa!


Quality Improvement Methodologies -kurssi vaikutti aika ookoo helpolta ja olemme käyneet viime vuonna Vaasassa lähes samoja asioita läpi. Kaiken huipuksi Sannilla on tietokoneella tallessa kaikki aiemmat koulutyöt tähän asiaan liittyen! Toivotaan, että niistä olisi apua niin voitaisiin päästä vähän helpommalla vaivalla, Kurssilla oli noin 50 oppilasta, joista melkein 10 oli vaihtareita!

En saanut lisättyä yhtä videota tänne, mikä olisi ollut todella hauska! Kiinankielen tunnilla opettaja lausuu kirjaimia ja me toistamme perässä, kuin pikkulapset. Toisaalta kieli on todella vaikeaa ja pieniä eroja on vaikea kuulla. Yksi kirjain voi tarkoittaa neljää eri asiaa ja äänenpainon avulla tiedetään, mistä asiasta puhutaan. Huhhuh... Ni hao ma! 
Apuaaaaaa

Koulupäivän jälkeen lähdimme seikkailemaan yliopiston lähettyville.


Puu, jossa kasvaa lattialuuttuja!
Kuulimme, että osa asuntolamme opiskelijoista oli saanut apurahaa yliopistolta koska he eivät saaneet asuntoa kampukselta ja näin ollen asumismenot ovat suuremmat. Mehän menimme tietenkin kysymään/kinuamaan samaa omalta laitokseltamme ja ilmeisesti meidän tiedekunta on niin pieni ja köyhä, etteivät he voi myöntää meille mitään apurahaa. Mielelläni olisin kyllä ottanut sen 1000e mitä muut olivat saaneet :D noh, ei auta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti