maanantai 21. syyskuuta 2015

Kuukausi kiinalaisena ja rusketusraitavarpaat

Perjantaina skippasimme ainoan luentomme, koska läsnäolo ei ole pakollinen ja suurimmalla osalla ei ole koulua ollenkaan perjantaisin. Luento olisi alkanut vasta yhdeltä päivällä, joten sorruimme ja lähdimme muiden mukaan Lamman saarelle. 
Nyt on kyllä rusketusrajat kohdillaan! Täällä ilmeisesti ruskettuu parhaiten lenkkarit jalassa kävellen.
Painajaisteni aiheuttaja!
Yllä nyt tämä jäätävän kokoinen hämähäkki, joita siis näin rannalle kävelyn aikana 4 kappaletta! Kuva ei ole valitettavasti kovin tarkka, koska en uskaltanut mennä yhtään lähemmäs. Nämä siis roikkuivat seiteissään ihan kävelypolun vieressä. Lisäksi Lamman saarella on paljon myrkyllisiä virheitä käärmeitä. Näin myös jättisammakon!
Rannalla ei taaskaan ollut melkeimpä ketään muita kuin me!
Sanni, Greka ja itse ilkimys Nenad. Tämä alin kuva on kyllä juuri oikeaan aikaan otettu!! :D
Eric, Nenad, Sanni, Jo, minä, Greka, Leo, Enrique ja TP!
Tän hetken lemppari: pakastettu ananas! Oli pakko jälleen ostaa tollaiset! (1€!!)



Matkalla rannalle lakkasin kynsiäni samalla kun odotimme lauttaa. Lakka oli hieman klimppistä joten aloin heiluttaa sitä, jotta se sekoittuisi paremmin ja heiluttelin ilmeisesti vähän liian kovaa, koska se lipsahti kädestäni suoraan maahan ja poks! Pyyhkiminen ei auttanut mitään ja väri levisi vain entistä pahemmin laatoille. Ei muuta kuin äkkiä karkuun! Olisi tullut ihan varmasti sakot.


                         Merisiilejä                                   "takkuuntumaton" ponnari

Lauantai-iltana lähdimme lähes koko Apple Dorm porukka ISN:n (international student network) järjestämille Sunset on the rooftop parteille. Juhlat alkoivat kuudelta, jolloin oli mahdollista nähdä auringonlasku Juhlat olivat siis Hong Kong Islandilla baarikadulla olevan korkean rakennuksen katolla 29. kerroksessa. Aivan huikeat näkymät!
Nenad, Eneique, Greka ja minä sunnuntai-sushilla!
Niiiin hyvää! Vaikka nuudelikeitto näyttääkin hieman epäilyttävältä
Uudet aurinkolasit! 
Värikästä juotavaa kiinan tyyliin
Jalkapalloesitys! Aivan hullua!! Enkä saa taaskaan ladattua videota..

Kävelytie kohti metroa Mong Kokissa oli aivan täynnä maahanmuuttajia "piknikillä". Kuulin, että kaikki heistä ovat siivoojia rikkaille ihmisille ja lain mukaan heillä on oltava yksi vapaapäivä viikossa, joka on sunnuntai. He siis saavat asua siivoamassaan talossa kaikkina viikonpäivinä paitsi sunnuntaina. Sunnuntaisin kävelytie on siis heidän kotinsa eli heillä ei ole omaa virallista kotia.

Kävimme Prince Edwardin alueella Bird- ja Flower Marketilla, jossa oli paljon erilaisia lintuja ja kukkia myytävänä. 


Joka aamuinen aamupalani: metallisesta "koiranruokakupista" soijamaitoa, weetabixejä, banaania ja pähkinöitä. Täällä on niin hankala keksiä oikein mitään järkevää syötävää mutta tämä on tähän mennessä paljastunut ehkä parhaaksi (ja terveellisimmäksi) vaihtoehdoksi. Joka puolella on paljon leipomoita, joista saa halvalla erilaisia sämpylöitä ja pullia. Kaikki sämpylät ovat makeita (ikään kuin pullaa) ja täytteenä on esimerkiksi kanaa tai muuta lihaa. Jännin yhdistelmä oli ehkä ananassämpyläpulla bbq-grilliporsas täytteellä. (ja nämä kaikki ovat myös aina lämpimässä esillä!)
Asuntolamme viereisessä marketissa myydään erilaisia palleroita, jotka ovat raakoja eivätkä ne ole edes missään kylmässä ja ne haisevat aivan järkyttävältä. Täällä on todella jännää se, että yleensä mitkään lihat eivät ole kylmässä vaan niitä säilytetään ihan normaalissa huoneilmassa. 

Alla Sannin ja minun bongaama laukkukauppa, jossa halvimmat laukut (jotka kuvassa näkyvät) maksavat 2,5-3 euroa! 
Ostin oikealla alhaalla näkyvän valkoisen laukun, joka on jo pienessä käytössä hieman hajonnut: ompeleet ratkeilee ja liimapinta irtoaa.
Yliopistolla tulostelemassa luentokalvoja. Jonottaminen on täällä joka paikassa selvästi muotia!

Viikonloppu ja lähes koko viimeviikko meni hieman sairastellessa, joten jouduin jättämään muutamat patikointiretket, lenkit ja juhlimiset väliin. Flunssaisena ja hieman kuumeisena ei oikein uskaltanut lähteä mihinkään urheilemaan eikä jaksaminen olisi muutenkaan riittänyt. Onneksi asuntolan wifi toimii nykyään hieman paremmin ja välillä pystyy jopa katsomaan Netflixistä kokonaisen elokuvan, ilman että se katkeaa missään vaiheessa! (voi näitä pieniä onnen hetkiä! :D)

PS. 1/4 vaihdosta jo kulunut eli enää kolme kuukautta jäljellä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti