perjantai 4. syyskuuta 2015

Lantaun saari ja Big Buddha

Oon vähän päivistä sekaisin, koska näitä kuvia ei tule lisäiltyä aina päivän päätteeksi tänne blogiin hitaan netin/jaksamisen takia mutta eilen (perjantaina?) vietimme koko päivän Lantaun saarella. Lantau on Hong Kongin isoin saari ja saarella sijaitsee myös Disney Land ja lentokenttä. Metrolla matkustimme ensin puolisen tuntia, jonka jälkeen itse saarelle pääsi joko alla näkyvän "köysiradan" avulla tai bussilla. Valitsimme tietenkin hurjemman muodon ja maksoimme lisäksi ekstraa, että saimme koppiimme lasipohjan! Jouduimme jonottamaan yli puolitoista tuntia sillä ihmisiä oli valtavasti varmaankin koska oli lauantaipäivä. Matkaa saarelle oli 5,7 kilometriä ja matka kesti 25 minuuttia ihanasti narisevassa pikku kopperossa.


Saaren suurin nähtävyys on 32 metrinen pronssista tehty jätti Buddha-patsas. Kylässä oli myös muutama temppeli ja turistitavaraa myyviä kauppoja. Hauskinta oli joka paikassa kaiuttimista soiva iloinen musiikki, joka jäi koko päiväksi päähän soimaan. Harmi, etten taaskaan saanut lisättyä yhtä videota tänne...... yritän myöhemmin uudestaan!

             
             
Bongaa minut!
 
Kaksi marjaa


Etsi kuvasta Hilla.

Pissaava lehmänpoikanen, Buddha ja me.

Illalla lähdimme vielä kohti Kowloonin metroasemaa ja Hong Kongin korkeinta rakennusta International Commerce Centreä ja näköalatasannetta Sky100. Näköalatasanne sijaitsee 100:nnessa kerroksessa ja kerros on 360 astetta pelkkää näköalaa ja ikkunoita. Hissimatka ylös kesti tasan minuutin! 101-kerroksessa olisi ollut maailman korkein baari nimeltä OZONE. Emme tienneet kuinka sinne mennään, joten ostimme liput vain näköalatasanteelle. Saimme hieman alennusta, koska 1/4 tasanteesta oli yksityistilaisuuden käytössä mutta hintaa pääsylle tuli silti noin 14€/henkilö.

Tajusin jälkeenpäin, että huomenna olemme menossa yliopiston kaupunkikierroksella myös käymään siellä eli maksoin periaatteessa nyt kahteen kertaan :D Näköala oli kuitenkin todella hieno! Oli vaikeaa  ottaa kuvia, sillä ulkona oli pimeää ja valot sisäpuolelta heijasti niin pahasti eikä salamaa voinut käyttää akun vähyyden takia. Ehkä saan parempia kuvia nyt sunnuntaina!

   



Päivän päätteeksi jalat oli niin spagettia ja olo vetelä kaiken kävelyn ja portaiden kiipeämisen jälkeen, jonka vuoksi päätin lähteä asunnolle vain nukkumaan (vaikka Hilla kovasti yritti houkutella uimaan hotellilleen). Lähes kaikki asuntolalta lähtivät ulos juhlimaan. Jätin välistä koska tiesin etten jaksaisi seuraavana päivänä lähteä Hillan kanssa aikaisin mihinkään nähtävyyksille.

Iltaisin olotila on niin väsynyt ja joka paikkaa särkee sillä täällä tulee käveltyä aivan älyttömiä määriä verrattuna normaaliin elämään. Kuumuus tekee myös olon veteläksi ja lisäksi tähän mennessä lähes joka yö on tullut nukuttua aika huonosti. Voi olla, etten ole tottunut tähän paikkaan vielä kunnolla enkä siihen, että vieressä asuu 21 muuta ihmistä. Seinät ovat todella ohuet ja yöllä väkisin herää, jos joku metelöi viereisessä huoneessa tai pesee esimerkiksi käytävällä hampaita. Pitäisi muistaa juoda vettä paljon (mitä ilmeisesti en ollut noudattanut), koska eilisiltana olo oli aika heikko ja aamulla joku oli tuonut oven eteeni kaksi pulloa vettä!! (Paljastui, että se oli yksi vaihtarikavereistani Leo).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti