sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Nähtävyyksiä ja haineväkeittoa

Yliopistomme järjesti vaihto-opiskelijoille koko päivän kestävän kaupunkikierroksen, jossa kävimme vierailemassa yhdessä temppelissä, syömässä, Victoria Peakilla eli korkealla mäellä/vuorella ja Sky100 (jälleen) eli Hong Kongin korkeimmassa rakennuksessa. Retki oli hauska tapa tutustua vähän myös muihin vaihtareihin, joita ei oikeastaan näe koskaan, koska lähes kaikki muut asuu kampuksella ja viettää myös vapaa-ajat yhdessä. Päivä oli aika rankka, koska Hillan kanssa olimme juuri edelliset 4 päivää kierrelty vain nähtävyyksiä ja kävelty varmaan miljoona kilometriä. Nyt on ainakin yhden viikon sisällä tullut nähtyä kaikenlaisia nähtävyyksiä heti koko vuoden edestä!
Kiinalainen horoskooppimerkkini koira

1994 = koira, 1993 = kana

                                  
Useat temppelissä kävijät harjoittavat Kau Cim-nimistä ennustusta, jossa he etsivät vastauksia hengiltä yllä näkyvien tikkujen ja niihin liittyvän rituaalin avulla. Tikut sytytetään ja otetaan käteen, jonka jälkeen alttarille päin kumarrutaan. Sen jälkeen tehdään toivomus ja tikkuja heilutetaan niin kauan, että yksi niistä tipahtaa. Jos heilutellessa tipahtaa enemmän kuin yksi tikku, tulee heiluttelu aloittaa täysin alusta. Tämä kyseinen tikku vaihdetaan paperinpalaan, jossa on myös sama numero, kuin tikussa. Tikussa on siis numeroita ja sen jumaluuden nimi, jonka oraakkelista on kyse. Tietäjä/ennustaja tulkitsee paperinpalan ja siihen liittyvät kohtalon. Usein paperinpala viedään monelle eri ennustajalle, jotta saadaan tarkempi ennustus. Nyt selvisi siis vihdoin tämäkin asia, jota aiemmin jo ihmettelimme! Ihmiset tekevät tätä siis myös iltaisin ihan kadun varsilla.
                               
Ylhäällä oleva patsas on nimeltään Yue Lao, avioliiton ja rakkauden jumala, jota kutsutaan myös Matchmakeriksi. Punainen lanka tuli asetella etusormien väliin tietyn menetelmän lailla, jonka jälkeen patsaan luo käveltiin, kumarrettiin ja lanka solmittiin kiinni köyteen. Jos halusi löytää itselleen poika- tai tyttöystävän, tuli lanka solmia juuri tietylle puolelle. Lisäksi pystyi toivoa avio-onnea.
Vesi oli täynnä kilpikonnia ja oransseja kaloja!

Enrique, Sanni, minä ja TP

Syömässä koko porukalla (yht. n. 120 henkilöä!)

Ajoimme ruokailun jälkeen bussilla Victoria Peakille (nimetty Kuningatar Victorian mukaan), joka on 552 metriä korkea ja korkein kukkula Hong Kong Islandilla. Paikka on yksi suurimmista turistinähtävyyksistä mahtavien näkymien vuoksi! Meillä oli bussissa paikallinen opas, joka kertoi kaikenlaista faktatietoa ja hauskoja juttuja Hong Kongista. Täällä ei esimerkiksi ole yhden lapsen politiikkaa, joka on muualla Kiinassa. Jos siis haluaa enemmän kuin yhden lapsen, pitää maksaa. Vaikka Hong Kong on periaatteessa itsenäinen alue, sillä ei ole omaa pääkaupunkia vaan pääkaupunki on myös Peking. Eikä täällä kuulemma ole Chinatownia!

Lopuksi vierailimme jälleen Sky100 rakennuksessa, mutta tällä kertaa valoisaan aikaan. Pelkkä hissikyyti ylös tuntui jo korvissa ja otti todella kipeää. Hong Kongiin saapumisen jälkeen korviini on sattunut välillä todella paljon. Ennen lähtöä tänne korvat oli jo hiukan kipeät ja laskeutuminen pitkän lennon jälkeen otti niin kipeää, että kyyneleet valui silmistä ja tuntui, että pää räjähtää. Huoneessani jatkuvasti pyörivä tuuletin saattaa myös ehkä aiheuttaa kipua sillä aina herätessä jompi kumpi korvista on kipeä. Pakko kuitenkin pitää sitä päällä, koska muuten täällä lämpötila nousee saunan tasolle!

             
Sanni ja minä syömässä HAIN-EVÄ-KEITTOA koululla! Eikä ollut edes kovinkaan pahaa :D! Ylhäällä näkyy nyt kurssi, jonka lopulta päätimme tiputtaa pois. Aivan liian matemaattinen ja vaativa ja olisi vaatinut hirveästi vapaa aikaa, jotta olisi pysynyt mukana. Kiitos ei! Elikkä Productions and Operations Planning kurssi lähti pois ja tilalle tuli kurssi, jonka olin ottanut alun perin eli Logistics and Materials Management. Eli koulua on nyt joka päivä paitsi torstaisin. Onneksi seuraavaan kuuteen viikkoon perjantaisin ei tarvitse käydä sillä kyseinen opettaja ei ota nimiä ylös ollenkaan. Kuuden viikon jälkeen opettaja vaihtuu, jonka jälkeen 70% pitää olla tunneilla. Nyt olisi hyvä aika matkustaa jonnekin (esimerkiksi Kiinaan, Filippiineille, Thaimaahan tai Vietnamiin) sillä matkaan voisi lähteä jo tiistaina/keskiviikkona ja olla sunnuntaihin asti. Pitää katsoa, mihin maihin on nyt tarjouslentoja!
Seafood-ruoka koululla (namnam!)

            
Kävimme Appe Dorm porukalla Tequila Jack's nimisessä meksikolaisessa ravintolassa syömässä. Yksi juoma piti ostaa, jotta sai euron tacoja!

Apple Dormin kattoterassilla hengailua muiden vaihtareiden kanssa (lähes joka ilta)

Iloiset Vaasalaiset!

Ostin huoneeseeni kaksi mattoa! Nyt on "vähän" kodikkaampaa! (ja ei niin ällöttävä ja likainen lattia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti