tiistai 27. lokakuuta 2015

Vietnam osa 2

Seuraavat kaksi päivää vietimme eri hotellissa, joka olikin lopulta vielä kauempana keskustasta kuin ensimmäinen hotelli. Onneksi saimme sieltä myös lainata ilmaiseksi pyöriä. Huoneemme oli taas aivan järkyttävän suuri. Niin suuri, että pystyin jopa pomputella ja potkia palloa ihan vapaasti lattialla! :D Sisiliskoja oli jokapaikassa. Yksi löytyi jopa TP:n kengästä. Lisäksi pihalla oli Sannin lemppareita, eli lehmiä.


 
Vanhassa kaupungissa oli paljon pikku baareja, joihin oli paljon sisäänheittäjiä ja aina jos meni sisälle, sai ensimmäiset juomat ilmaiseksi. Toisaalta juomat maksoivat itsessään vain noin 1-2€. Pyörimme hetken kadulla ja yksi suosituimmista baareista näytti olevan Tiger Tiger niminen paikka, joka oli täynnä erityisesti nuoria länsimaalaisia. Baarit sulkeutuivat jo klo 00.00.
Hotelliaamiainen sekä turistimummelin tarjoamaa synttärikakkua. Aika jälkkäripainotteista! 
Seuraavana aamuna päätimme vuokrata hotellimme edestä skootterit ja lähdimme etsimään hotellihenkilökunnan suosittelemaa savipaja/keramiikkakylää. Neljällä eurolla sai skootterin koko päiväksi. Oli niin kivaa päästä pitkästä aikaa ajelemaan skootterilla ja vielä semmoisella, millä pääsi lujaa! 
Viimeinen näköhavainto TP:stä! Hahah
Noh, lähtiessämme hotellilta TP ajoi edellä, Sanni perässä ja minä viimeisenä. Heti kun pääsimme skootterimassan sekaan, kadotin molemmat. Lopulta sain Sannin kiinni mutta TP oli jo hukassa. Meillä ei ollut Sannin kanssa mitään hajua, missä koko paikka oli, joten ajoimme lopulta varmaan 10 kilometriä tietä vain eteenpäin vaikka meidän olisi ilmeisesti pitänyt kääntyä jo melkein heti alussa. Ilman internettiä oli hieman hankalaa saada TP:tä kiinni tai ylipäätään avata netistä karttaa. Sannin puhelimella olisi voinut, mutta ylläri: akku loppu.

Tankkasimme vaatimattomasti eurolla. Kuvassa pysähdyimme pikku kahvilaan jossa oli WIFI toivoen saavamme TP:n kiinni! (turhaan)
En tiedä mitä ihmiset täällä oikein tekevät arkena. Elämä on ylipäätään niin rentoa niin kuin kuvasta näkee. Kuvassa pikku "kahvilan" pyörittäjä ystävineen pelaamassa korttia. En tiedä ovatko täällä vain niin monet ilman töitä? Tai sitten elämä on vain tällaista täällä.

Löysimme Sannin kanssa vihdoin perille n. 2 tunnin ajelun jälkeen. Kylä oli täynnä pieniä avoimia taloja, joiden sisälle sai mennä ihastelemaan keramiikkaa sekä kokeilla myös itse sellaisen tekemistä!


Olimme niin väsyneitä ajamisen jälkeen, joten jäimme hetkeksi vain makoilemaan ja ottamaan aurinkoa kylän rantaan. Aurinko porotti niin kuumasti, että skootterin penkillä oli välillä jopa mahdotonta istua ja hiki vain valui kypärän alta. 
Paluumatkalla eksyimme taas vaihteeksi! Onneksi Sannin Nokia kännykästä on edes jotain hyötyä: ilmaiset offline-tilassa eli ilman nettiä toimivat kartat! Hotellille palatessamme pitkän päivän jälkeen, TP oli saapunut juuri samaan aikaan. Hän oli odottanut meitä vaikka kuinka monta tuntia savipaikassa ja juonut teetä jonkun paikallisen kanssa. Hahah ei mennyt ihan putkeen tämä reissu!


Huomatkaa kypäräni aika turvallisen näköisen kiristysnauhan kanssa!
Lähdimme illemmalla vielä katsomaan Hoi Anin toista rantaa, mutta myös tämäkin ranta oli "väärinpäin" eli aurinko paistoi takaa päin ja siihen aikaan päivästä oli enää turha edes yrittää ottaa aurinkoa.
Siis nämä vanhat Vietnamin mummelit! Niitä kierteli rannalla kokoajan kauppaamassa kaikenlaista pientä tavaraa. Sanoin etten halua ostaa mitään sillä olimme juuri syöneet, jolloin mummon ilme muuttui niin surulliseksi (ehkä tämäkin oli vain feikkaamista tyhmiä turisteja kohtaan) mutta en kestänyt katsoa, joten tuli sitten väkisin ostettua parilta mummolta kaikenlaista turhaa ja tyhmää tavaraa! Niin ihana mummeli katsokaa nyt!

Hoi Anissa on aivan käsittämätön määrä räätäleitä. Niitä oli ihan oikeasti joka paikassa, minne vain katsoi. 100 kertaa enemmän kuin mitään turistikrääsäliikkeitä. Kauan kierreltyämme ja hintoja vertailtuamme päädyimme teettämään yhdestä netissä suositellusta liikkeestä "hieman" tavaraa. Teetimme Sannin kanssa minä ensin talvitakin ja kaksi mekkoa ja Sanni myös takin ja jakun. Seuraavana päivänä mennessämme sovittamaan vaatteita päädyimme tilaamaan hieman lisää ja taas seuraavana päivänä hieman lisää... Lopulta Sannin saldo: Villakangastakki, jakku ja kaksi mekkoa. Mulla: villakangastakki, neljä mekkoa ja bikinit! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti