maanantai 26. lokakuuta 2015

Vietnam osa 1

Noniiin! Oon monta päivää yrittänyt ladata näitä Vietnamin reissun kuvia tänne mutten ole millään onnistunut surkean netin takia. Sain nyt vihdoin kuvat ladattua yliopiston netillä mutta reissu on nyt sitten kolmessa eri osassa. Tässä nyt juttua kahdesta ensimmäisestä päivästä!

Lähdimme siis Vietnamiin kolmestaan TP:n ja Sannin kanssa. Alunperin meitä piti lähtee suurempi porukka mutta muu porukka teki pienen ilkeän tempun ja he varasivat sitten lennot vietnamiin juuri samalle ajalle kuin me, mutta eri kaupunkiin.. Noh, ehkä ihan hyvä, että lähdimme kolmestaan sillä pienemmällä porukalla oli paljon helpompaa suunnitella tekemisiä ja mennä paikasta toiseen. Lisäksi lennot olivat vain reilu sata euroa. Lensimme Da Nang nimiseen kaupunkiin, jossa lentokentällä meitä oli vastassa mies kyltin kanssa, joka ajoi meidät hotellillemme 30 kilometrin päähän Hoi An nimiseen pienempään kylään/kaupunkiin. Hoi Anin vanha kaupunki on julistettu yhdeksi Unescon maailmanperintökohteeksi.

                       
Hotellit ovat vietnamissa keskimäärin vain 5-10€/yö ja huoneet ovat valtavia ainakin Apple Dormiin verrattuna. Lisäksi hintaan kuuluu yleensä aamupala. Yövyimme kaksi ensimmäistä yötä hieman kauempana keskustasta. Matka oli ehkä reilun kilometrin mutta kävely oli äärimmäisen hidasta, koska skoottereita ja mopoja oli aivan valtavasti eikä tien ylitys meinannut onnistua millään! Suurimmissa risteyksissä oli liikennevalot mutta yleisesti ei. Eikä meillä ollut mitään hajua liikennesäännöistä vai että oliko niitä edes?

Vietnamin valuutta oli aika jännä juttu ja aiheutti välillä hieman päänvaivaa. Yksi euro on siis 25 000 vietnamin dongia. Kieltämättä tuntui aika hyvältä, kun lompakossa oli kerrankin miljoonia ;) ja kolikoita ei tosiaan ole ollenkaan.


Ruoka oli huomattavasti halvempaa kuin Hong Kongissa ja laatu 10 kertaa parempaa! Ruoassa ei näkynyt ainuttakaan luuta koko matkan aikana ja ruoka ja erityisesti hedelmät maistuivat niin tuoreilta ja hyviltä. Alan nyt jopa epäillä, että Hong Kongin saasteet oikeasti imeytyvät ruokaan. No kuitenkin, ruoka oli Vietnamissa paljon halvempaa ja parempaa kuin Honkkarissa! Lisäksi uusi lemppari: fruit shaket! Eurolla sai erilaisia hedelmäjuomia esim. Ananas, papaija, mango, banaani ja porkkana smoothie/mehusysteemejä, joita todella jäin kaipaamaan reissun jälkeen. 

Hotelliltamme sai ilmaiseksi lainata pyörät, joita lähdimme heti ensimmäisenä päivänä testaamaan ja ajelemaan kohti rantaa. Penkit oli aika matalat mutta muuten matka sujui hyvin, ellei otettu huomioon puuttuvia jarruja. Matkan varrella oli paljon ihania lehmiä, joista varsinkin Sanni villiintyi!




Ranta oli todella ihana mutta aallot olivat todella suuria, joten en uskaltanut kuin hiukan kahlailla vedessä. Pelottavinta oli se, että yksi ihminen meinasi hukkua mereen juuri kun olimme siellä! En tiedä, oliko henkilö paikallinen vai ei, mutta hengenpelastajat ja turistit juoksivat veteen pelastamaan miestä ja raahasivat tämän merestä. Mies oli aivan harmaansininen ja kaikki rannalla olevat kerääntyivät tämän ympärille. Kummallisinta tässä oli se, että paikalliset hengenpelastajat eivät osanneet tehdä tilanteelle mitään ja lopulta turistit käänsivät miestä kylkiasentoon ja tilasivat tälle ambulanssin jne. Onneksi mies lopulta heräsi eikä ilmeisesti mitään vahinkoa päässyt tapahtumaan.
Hong Kongin aurinkoon ja rantaelämään tottuneena en ehkä ymmäränyt Vietnamin ilman erilaisuutta ja poltin itseni auringossa heti ensimmäisenä päivänä. Täällä saasteet eivät ole auringon tiellä, joten aurinko porottaakin sitten heti kunnolla!
Etsimme simpukoita rantahiekasta mutta löysimme tällaisen... HYI! Koiran leukaluu?
Alla muutama kuva Hoi Anin vanhasta kaupungista. 
Japanilainen silta








Yllä oleva vene oli pelkästään täynnä mopoja ja ihmisiä niiden päällä. Vanha kaupunki oli pimeällä todella kaunis ja näkemisen arvoinen. En saanut vain oikein otettua kunnon kuvia puhelimellani.

Ostin yllä olevassa kuvassa olevat Niket 30€! Täällä ne ovat näköjään halvempia koska made in Vietnam! Syömässä ollessamme joku nainen tuli tuputtamaan meille mainoslehtistä ja sorruimme lopulta ruoan päätteeksi tunnin hierontaan. Hieronta oli sellaista pientä hipsutusta enkä kehdannut pyytää, että hieroisi kovempaa koska nainen puuskutti ja oli ihan hengästynyt jo pelkästään siitä. Tunnin hieronta = 6€! Kuvassa liotamme jalkojamme jossain raparperin näköisessä vihermössössä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti