maanantai 5. lokakuuta 2015

Tenttipaineet rankkasateessa

Viime päivinä on oikeastaan vain satanut vettä, ukkostanut ja tuullut, joten hirveästi ei ole tullut tehtyä oikein mitään. Tornado/varoitus kolme oli korkein, mikä annettiin. Vasta kun on varoitus kahdeksan, luennot ja kaikki perutaan. Yhtenä aurinkoisena päivänä pidimme hedelmäpiknikin katolla vapaapäivän kunniaksi muiden ollessa koulussa. Päivä oli erityisen lämmin sillä asteita oli jopa 36. Otimme Sannin kanssa aurinkoa ja katsoimme tietokoneelta jakson mitäpä muutakaan kuin Hottiksia! 
Alla oleva paistettu riisi on varmin ja paras ruoka tällä hetkellä vakio Vietnamilas-ravintolastamme (tai ainakin oma lempparini!) Kaikki muu on aikalailla friteerattua tai muuten vain korvista ulos tulevaa. Alla piknik: vesimelonia, hunajamelonia, pomelo,patonkia, tomaattia, juustoa, banaaneja..ah!

Yllä perus kiinalainen friteerattu ruoka: pork chop. Hyvää, mutta rasvaista. Toinen kuva huoneestani, 
jossa "yritän" opiskella. Ensi viikolla alkaa Mid-termit eli välitentit ja tällä hetkellä vähän jännittää. Onneksi nämä välitentit eivät ole kuitenkaan niin tärkeitä kuin lopulliset tentit. Huomenna meillä on Business, Media and Society kurssista välitentti, joka on "open-book" tentti. Saamme siis käyttää apuna mitä vaan; puhelinta, tietokonetta, kirjoja jne. kunhan emme vain puhu muiden kanssa ääneen! Eli facebook ja whatsapp on vapaasti käytettävissä. Huippu tyyli täällä kiinassa :D!
Logistics and Materials Management kurssilla meille annettiin kotiläksy, joka kuulosti ihan helpolta mutta jota väänsimme Sannin kanssa lopulta reilu kymmenen tuntia. Toivottavasti ainakin tyylipisteitä heruu hienojen kaavioiden ansiosta :D!


Vähän jännittää, miten ehdin lukea vaikeimpiin tentteihin sillä Jussi tulee nyt perjantaina tänne. Yhtä tenteistä siirrettiin ja nyt ne ovat perjantaina 16.10 ja maanantaina 19.10 ja Jussi lähtee sunnuntaina 18.10. Onneksi tentit ovat kuitenkin vain välitenttejä ja meinasin tänään itkeä ilosta, kun kuulin että maanantain tenttiin saa ottaa kaksi kappaletta A4 kokoista "cheat paperia"! Mahtavaaaa! Nyt pitää vain etukäteen tsempata ja lukea varsinkin siihen perjantain tenttiin. Molemmat näistä ovat siis tuotantotalouden tenttejä (Quality Improvement Methodologies & Logistics And Materials Management) eli aika paljon laskutehtäviä mutta onneksi myös teoriaa, jota ennalta osaan jo jonkin verran. 
Kiinalainen aamupala yliopistolla länsimaalaisella vivahteella. Ruoka on värimaailmaltaan oranssia, kuten aina!
Kävin yliopistomme lähellä olevassa vähän paremmassa supermarketissa ja ylläolevat asiat: vesi, limsa, hedelmiä, shampoo, 4kpl nuudeleita, deodorantti, hammasharjat, banaanit ja karkit maksoivat yhteensä 22 euroa! Omasta mielestä oli kyllä järkyttävän kallis. Kaikki nuo hygieniatuotteet on täällä tosi kalliita. Esimerkiksi hammasharjat yli 2€, deodorantti 4€ ja shampoo melkein 5€. Huhhuh.
Viime perjantaina menimme Apple-porukalla ensimmäistä kertaa alueeltamme löytämäämme paikalliseen baariin. Pikku pubi oli täynnä paikallisia laulamassa kiinalaista karaokea. Kiinalaiset villiintyivät täysin, kun vedimme länsimaalaisia lauluja. Oli todella mukava ilta sillä en tykkää oikein käydä Hong Kong Islandin puolella olevalla baarikadulla, koska sieltä pois pääsy on aina niin hankalaa ja ihmismäärä välillä niin suuri, että kaverit hukkuu. 
Dagen efter sushit kattoterassilla kanssa Sanni ja Greka
Kävimme viime viikolla myös jälleen Mr Wong'ssissa. Tällä kertaa paikka oli pettymys sillä meitä oli noin kolmenkymmenen hengen joukko, joten vaikka tulimme ensimmäisinä paikalle, emme saaneet juuri mitään ruokaa ja kaikkiin muihin pöytiin sitä tuotiin jatkuvasti. Ensi kerralla pitää mennä ehkä vähän pienemmällä porukalla.

Löysimme myös Apple Dormin pienimmän huoneen, joka toimii näköjään tällä hetkellä vain varastona. On kyllä pienin huone, mitä olen koskaan nähnyt! Säilytystilaa on vain sängyn alla ja ovi pitää avata, jotta tavarat saa sieltä edes pois. Pituudeltakaan en olisi mahtunut nukkumaan tuossa huoneessa.

Aika paljon porukkaa hengaili meidän kerroksessamme (koska 5. kerros on korkein ennen kattoterassia) koska ulkona satoi vettä. Nyt lähes joka päivä on satanut vettä ja esimerkiksi emme päässeet yksi päivä edes ravintolasta pois, koska vettä tuli niin paljon ja jouduimme mennä viereiseen kauppaan pyörimään ja odottelemaan sateen laantumista.
Yksi ikkunakin oli hajonnut Apple Dormissa kovan tuulen seurauksena.

Tällä hetkellä puhelimessani vilkkuu thuderstorm warning ja strong monsoon signal! Ilmoituksen mukaan tuulen nopeus ylittää tällä hetkellä 40 kilometriä tunnissa ja ihmisiä käsketään pysymään sisällä ja suojassa välttäen korkeita paikkoja. Pelottavaa. Onneksi huonon ilman ennustetaan loppuvan muutaman päivän sisällä. Toivottavasti loppuviikosta olisi jo hyvä sää, jotta voin toteuttaa kaikki kivat suunnitelmani nähtävyyksistä ja tekemisistä Jussia varten. Im so exited!!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti