maanantai 28. joulukuuta 2015

Zàijiàn/hyvästi Hong Kong!

Nyt ollaankin jo takaisin koti-suomessa ja valmistautumassa vuoteen 2016! Vähän viivästyi tämän viimeisen postauksen laittaminen mutta alla nyt kuitenkin kooste viimeisistä päivistä Hong Kongissa:
Jouluostoksilla pyöritty ihmisvilinän keskellä Causeway Bayssa ja yliopistolta haettu papereihin allekirjoituksia todisteeksi vaihdosta. Ilma oli aika kylmä: n. 10 astetta.
Bongasimme viimeisenä päivänä Dragon Centeristä aivan mahtavan ravintolan, jota emme olleet ennen edes huomanneet (ehkä siksi, koska se vaikutti ulospäin niin kalliilta). Eipä ehditty tästäkään paikasta sitten kovin montaa päivää nauttia! Ravintolasta sai sushi-buffetin kahdeksalla eurolla, jossa sushilautaset pyörivät hihnalla pöytien vierestä. Kymmenellä eurolla sai sushibuffetin JA grillibuffetin, josta lisää kuvia myöhemmin!
Apple Dormin "emännät" ja "isäntä" järjestivät meille viimeisen illan kunniaksi grillijuhlat. Kaikki maksoivat heille 5 euroa ja tällä saimme sitten illaksi kaikenlaista grilliruokaa ja herkkuja kuten kevätrullia, makaroonikeittoa ja lihaa! Yllä kuvassa TP innoissaan tulevasta illasta 1,5 euron Party Happy Beer laatikot käsillä!
Ystävällämme Jakella on joka arkipäivä töitä yökahteen asti mutta yhtäkkiä hän saapuikin juhliimme ja mukanaan kaikenlaisia juomia ja miksereitä! Hän on siis ravintolassa töissä baarimikkona ja teki koko illan kaikille erilaisia drinkkejä.
Ostimme juhlien järjestäjille eli Apple Dormin ylläpitäjille Rositalle, Ms Feylle ja Josephille yhteisen kiitoskortin kuluneesta syksystä, johon kaikki apple-asukit kirjoittivat nimensä ja terveiset. Ostimme Sannin ja TP:n kanssa lisäksi kaikille heille kiitoksena tonttulakit.
Ms Fey, Joseph ja Rosita
Jake drinkkienteossa!
Lähes koko poppoo koolla!
Olimme lopulta koko illan/yön kattoterassillamme emmekä lähteneet ollenkaan baariin. Päivä oli lauantai, joten ihmisiä olisi ollut niin paljon liikkellä, ettemme olisi millään pysyneet yhtenä porukkana. Oli muutenkin paljon mukavampaa viettää viimeistä iltaa omalla Apple-porukalla.
Ines, Sanni & minä
Minä, Jake, Jonas, Elly, Janves & Joy
Minä, Jake & Janves. 
Menimme seuraavana päivänä porukalla syömään aiemmin mainitsemaani sushi-grillibuffettiin. Ruokaa sai hakea niin paljon kuin halusi ja se piti itse grillata pöydän keskellä olevassa grillissä. Oli erilaisia lihoja, mereneläviä, kasviksia ja valmiiksi tehtyä ruokaa kuten nuudeleita ja nugetteja. Yllä kuvassa omalta päätelmältä kalanmakuinen ja nallekarhun näköinen dumplingssi.
Tavarat oli aika nopeasti pakattu ja huone siivottu. Ongelmana oli vain tavaroiden määrä sekä niiden paino. Jouduin jättämään aika paljon turhaa tavaraa jälkeeni ja lahjoitin suurimman osan kaikille niille, ketkä jäivät vielä Hong Kongiin asustelemaan. Alla Jake onnellisena antamistani matoista! :D
Jos Jussi ei olisi käynyt Hong Kongissa silloin pari kuukautta sitten ja vienyt suurinta osaa ostamistani tavaroista jo etukäteen pois, en olisi millään saanut kaikkea mahdutettua mukaan. Ison matkalaukun painoraja oli 20 kg ja käsimatkalaukun 7 kg. Käsimatkalaukkuni painoi lopulta lähes 13 kg mutta tiesin, ettei sitä tulla kuitenkaan punnitsemaan missään vaiheessa, joten tungin sen räjähtämispisteeseen asti tavaraa! Iso matkalaukkuni painoi lopulta lentokentällä 21,5 kg mutta onneksi siitä ei sanottu mitään.
Oma huoneeni ja Sannin huone tyhjennettynä ja siivottuna valmiina lähtöön
Kävimme vielä illalla ennen lähtöä kentälle ottamassa kadulla yhteiskuvia lähes koko Apple porukasta. Oikeastaan voi sanoa, että kuvassa on ydinporukka kenen kanssa tuli oleiltua ehkä eniten. Aika surullinen fiilis tuli hyvästellessä kaikkia. Ei sitä oikein siinä kohtaa vielä edes tajunnut, että ollaan oikeasti lähdössä pois enkä tule luultavasti koskaan enää näkemään suurinta osaa porukasta. Ihan hullua!
Lähdimme lentokenttää kohti TP:n, Sannin ja Grekan kanssa sillä heidän lennot lähti samaan aikaan. Sanni lähti vielä kuukaudeksi reissaamaan ympäri Aasiaa, Greka lähti jouluksi käymään kotonaan Italiassa ennen paluuta Hong Kongiin ja minä ja TP lähdettiin samalla lennolla takaisin Suomeen!
Cathay Pacificin lento Lontooseen kesti melkein 13 tuntia. Onneksi lento lähti yöllä kello 23.55 joten sai parin leffan jälkeen nukkua loppu matkan ja totuttautua uuteen aikaan eli -6 tuntia. Tällä kertaa tajusin tehdä check-inin ajoissa jo ennen lentokentälle menoa netissä, joten sain viimeisen ikkunapaikan koko koneessa! 
Lontoo
Lontoossa oli todella tiukka turvatarkastus. Ihmiset tarkistettiin todella huolella ja jouduin sivuummalla odottamaan yli puoli tuntia vain sen takia, että hygieniatuotteni olivat vain hieman liian isossa minigrip-pussissa. Kaikki niistä sitten skannattiin jonkin ihme pommimasiinan sisällä ja onneksi heille sopi se, että laitoin ylimääräiset tavarani TP:n minigrip-pussiin, jossa oli tilaa. Kun oli todistettu, että kaikki mahtuivat sinne, sain mennä ja jälleen siirtää tavarani omaan minigrip-pussiin. Huhhuh.. mutta ehkä tämän kaiken ymmärtää viimeaikaisten pommiuhkailujen sun muun takia. 

Lontoosta lähdimme Finnairilla kolmen tunnin lennolla Helsinkiin ja Helsingistä vielä Vaasaan. Yhteensä Hong Kongista Vaasaan kesti siis odotteluineen 22 tuntia.

Joululahjat tuli paketoitua tottakai kiinatyyliin! 

Kurssiarvosanat tuli juuri ennen vuodenvaihdetta nettiin mandariininkiinan kurssia lukuunottamatta! Eli voin nyt huokaista helpotuksesta ja todeta, että vaihto meni läpi! Jeee! Ja arvosanatkin olivat hieman parempia, kuin mitä olisi edes tarvinnut.
 
Kaiken kaikkiaan olen niin tyytyväinen, että uskalsin lähteä vaihtoon ja juuri Hong Kongiin. Aluksi olin tosiaan lähdössä yksin Hollantiin mutta hetken mielijohteesta päätimme Sannin kanssa, että miksei mentäisi johonkin hieman eksoottisempaan paikkaan ja kauemmas kerran siihen on nyt mahdollisuus. Alivuokrasin asuntoni Vaasassa, jolloin vuokraa ei tarvinnut maksaa kahteen kertaan. Kelalta sai hiukan korotettua tukea ja lisäksi yliopistoltamme saimme 1200 euroa avustusta. Rahaa kului eniten asumiseen, ruokaan ja matkusteluun. Vaikea kuitenkaan arvioida, paljonko rahaa tuli loppujen lopuksi käytettyä (enkä toisaalta välttämättä edes halua tietää :D) Toisaalta tuli koettua niin paljon sellaisia asioita, joita ei välttämättä enää myöhemmässä vaiheessa elämää tulisi koettua. Kotiin palattua tuntui, kuin olisin ollut poissa vain ehkä alle kuukauden sillä tekemistä ja hulinaa oli jatkuvasti ja aika meni näin ollen todella nopeasti.

Hong Kong vaihtokohteena oli erilainen ja tekemistä riitti. Kaupungissa oli oikeastaan kaikkea mutta ärsyttävää ehkä näin Vaasaan tottuneena oli pitkät välimatkat ja näin ollen metromatkat ja niissä odottelu. Ihmisiä oli paljon ja joka paikassa oli kokoajan jotain hulinaa ja ruuhkaa. Asunto oli minimaalisen kokoinen ja halpa normiruoka oli aika pahaa. Toisaalta kaikkien näiden kokemusten jälkeen tuntuu, etten ole läheskään niin nirso kuin ennen! Ei edes ötökät sun muut itikat enää tunnu missään! Vaihdon jälkeen tuntuu, että uskallan ehkä paremmin matkustaa yksin ja mennä erilaisiin paikkoihin maailmalla. 

Ehdottomasti tulevaisuudessa aion vielä matkustaa johonkin päin Aasiaa sillä varsinkin Vietnamin ja Filippiininen reissun jälkeen jäi niin hyvä fiilis, että haluan nähdä paljon enemmän, kuin vain näitä perus turistikohteita kuten kanariansaaria tai turkkia. Turistikohteisiin on helppo lähteä mutta nyt uskallan ehkä paremmin lähteä ja kokea jotain aivan uutta! Halukkaat kanssamatkustajat voi ilmoittautua sitten mukaan! 

Vaihdon aikana tuli tutustuttua niin moneen ihanaan ihmiseen ja tuntuu todella kivalta se ajatus, että matkustaessa melkeimpä mihin päin tahansa maailmaa lähes jokaisessa maassa on nyt joku tuttu. Tuntuu vain oudolta, kuinka läheiseksi sitä tulikin tuntemattomien ihmisten kanssa näin lyhyessä ajassa ja yhtäkkiä on vain lähdettävä ja ymmärrettävä se, ettei heitä välttämättä näe enää koskaan.

Hong Kong:

+ nähtävyydet
+ meno ja meininki
+ kulttuuri
+ erilaisuus
+ keskeinen sijainti: mahdollisuus matkusteluun
+ englanninkielellä pärjääminen

- saasteet
- ruoka
- ihmispaljous
- pitkät välimatkat
- ahdas asuminen
- sopivan kokoisten vaatteiden vähyys
- hintataso
- vaihteleva sää
- juomakelvoton hanavesi
- hitaat ihmiset

Neljä kuukautta takana Hong Kongissa ja nyt puolitoista viikkoa vielä lomailua edessä ja sen jälkeen paluu takaisin koulunpenkille ja lisäksi töihin! Kiitos teille kaikille ketkä olette jaksaneet lukea näitä juttuja tämän matkan varrelta! 

Sofia kiittää ja kuittaa! <3


1 kommentti:

  1. Moi, olen menossa 8 pv HK+Shenzen+Macao. Mitä aluetta suosittelet hostellille HK:ssa? Arvosteluissa oli mainittu et Nathan road ois vähä turvaton, hiipparityyppejä ja kaupustelijoita.. Haluisin kuitenkin jonku halvan majoituksen :D Kuin monta yötä kannattais olla Shenzenissa? Tykkään shoppailla mut onks siellä muuta tekemistä/nähtävää? Ainaki halpoja kauneushoitoloita varmaan.. Kävitkö Macaon vieressä olevassa Zhuhaissa? Kannattaako mennä? Saaks sinne viisumin yhtä helposti ku Shenzeniin eli suoraan rajalta? Kiitos avusta :)

    VastaaPoista