lauantai 19. joulukuuta 2015

Final week in Hong Kong

Viimisiä päiviä viedään ja kaikki tentit vihdoin ohi! Alla kuulumisia kuluneelta viikolta:
Quality Improvement Methodologies tenttiin lukua ja cheat sheetin tekoa!
Viime viikolla oli toisen tuotantotalouden kurssimme eli laatukurssin tentti. Tenttiin sai tehdä itselle mukaan kolme "cheat sheettiä" eli muistilappua. Päätin sitten paniikissa panostaa näihin oikein kunnolla ja sain mahdutettua lähes koko koealueen fontilla 8 näihin lappuihin! Tottakai opettaja sitten päätti kokeessa kysyä pelkästään soveltavia kysymyksiä, jolloin teoriasta näissä lapuissa ei juuri ollenkaan ollut hyötyä. Omasta mielestä tentti oli aika vaikea ja saamme tulokset vasta kuun lopussa eli aika kauan saa vielä jännittää! Arvosanoilla ei siis ole väliä, vaan kurssit pitää vain läpäistä. Vaikka saisin täydet pisteet, sillä ei olisi mitään väliä sillä saan kuitenkin Vaasassa todistukseen vain hyväksytty tai hylätty. 30% kokeesta pitää saada oikein, jotta läpäisee. Nyt toivotaan parasta!

Tentissä joka toisessa rivissä istui eri kurssin tentin tekijöitä. Edessä olevilla oli KAIKKI kurssimateriaali tulostettuna mukana tentissä! Täällä lähes joka lopputentissä saa olla jonkinlaiset muistilaput mukana.Vaikka tämä muistilappuhomma kuulostaa helpolta, se ei sitä kuitenkaan ole sillä kysymykset eivät juuri koskaan ole suoraan papereista. Muistilappuja tehdessä tulee huomaamatta luettua enemmän ja näin opittua asiat ehkä paremmin, sillä tiivistäessä omasta mielestä tärkeimpiä asioita papereille saa asiat jäämään paremmin muistiin. Toimisikohan tämä Suomessa?? :D
Kävimme Ikeassa juhlistamassa ensimmäistä tenttiä KUNNON ruoalla eli lihapullilla!
Ihan ongelmissa ei sujunut paluu Filippiineiltä. Korviin sattui jo paluulennon aikana todella paljon ja kävin sitten ensin yliopistolääkärillämme. Hän totesi, että minulla on välikorvantulehdus ja sain siihen antibiootit. Kuulemma tilanne näytti niin pahalta, että hän laittoi minulle lähetteen oikealle yksityiselle korvalääkärille. Pääsin korvalääkärille jo kahden päivän päästä. Oikea lääkäri sitten totesi, ettei minulla ole todellakaan mitään tulehdusta eikä siis niistä antibiooteista ollut mitään hyötyä. Diagnoosi: nestekertymä tärykalvon takana. Tällainen oli ilmeisesti tullut flunssan ja paineen (lentokone, sukeltelu) seurauksena sekä siihen on saattanut vaikuttaa myös ilmansaasteet. Sain nenää avaavaa lääkettä ja suihkeita, joiden avulla tämä neste sitten lähtisi sisäkautta pois nieluun. Jouduin mennä tekemään muutaman päivän päästä siitä vielä kuulotestin, jossa varmistettiin se, että saisinko lentää edes jouluksi kotiin. 

Testien tuloksena korvissani oli paljon painetta (normaali 0 ja korvissa oli 180 ja 130). Lääkärin mukaan minun olisi pitänyt tehdä uusi testi ennen lähtöä, jotta voitaisiin varmasti sanoa, onko lentäminen turvallista. En jaksanut enää nähdä kaikkea sitä vaivaa uuden testin tekemiseen mutta saan nyt kuitenkin lentää kotiin mutta se ei lääkärin mukaan ole täysin turvallista sillä korvissa on edelleen paljon painetta, jota en ole saanut pois koska flunssa on edelleenkin päällä. Pahin mitä voi tapahtua, on kuulon heikkeneminen tai jopa kuulon lähteminen kokonaan! Lisäksi paineen seurauksena tärykalvot voi puhjeta ja vielä aika voimakkaasti.. Vähän meinaa jännittää sillä lentoja on kuitenkin kolme Suomeen eli kolme nousua ja kolme laskua.. Saa nähdä kuinka käy! Mutta tänne en ainakaan yksin jouluksi jää!
Koitin yksi ilta pitää maskia naamalla, sillä ilmansaasteet ja savut ei ole hyväksi korville :DD
Apple Dormille oli ilmestynyt kivat joulukoristeet meidän ollessa Filippiineillä!
Tässä vielä kuvaa, kun jonotin HISSIIN, jolla pääsisin sinne kuulotestipaikkaan. Jono oli reilu 50 metriä! Täällä on tullut kyllä huomattua, että ihmiset rakastavat jonottamista. Heidän mielestään se kuulemma tekee heistä coolin näköisen, jos seisoo jonossa johonkin suosittuun paikkaan! Hulluja ihmisiä.. Onneksi lähdin ajoissa sillä hissiin sai jonottaa 20 minuuttia enkä löytänyt portaita.
Kiinalainen käsitys hedelmistä. Tilasin siis aterian, johon kuului hedelmäsalaatti!

Alla video kävelymatkasta metron uloskäynniltä melkein Apple Dormille asti. Videon lopussa näkyy Dragon Center, jota vastapäätä siis asumme.

Viime lauantaina järjestimme jälleen katollamme juhlat, johon tuli myös muita Apple Dormin ulkopuolelta!
Wellcome-supermarket = maailman HITAIMMAT kassat. 
Löydöksiä Sham Shui Po:n kaduilta eli meidän huudeilta
Luotto/vakio ruokapaikkamme Sham Shui Po:ssa: Sushi takeout!
Hong Kong on täynnä autoja omilla hassuilla rekkareillaan 
Kuva Apple Dormin oven edestä. Edessä näkyy Dragon Center ostoskeskus ja sen eteen ilmestyneet jouluvalot!
Käytiin Sannin kanssa tällä viikolla vielä kerran pyörimässä hiukan nähtävyyksiä ja suuntasimme Stanley Marketille, jossa siis piti olla joulumarkkinat mutta tottakai meidän tuurilla se ei sitten ollut juuri kyseisenä päivänä. Paikka oli aika kaukana: kahdella eri metrolla ensin Causeway Bayhin ja sieltä vielä 20 minuutin bussimatka.
Katukuvaa Causeway Baysta.
En ole ikinä elämässäni käynyt näin paljon mäkkärissä, kuin täällä! Ruoka mäkkärissä on paljon halvempaa kuin kaduilta/ravintoloista saatava "paha"ruoka, joten aika helposti sinne tulee eksyttyä.
Metron odottelua ruuhka-aikana
Ladies Market Mong Kokissa
Vähän kurkistusta joululahjojen paketointiin! Alla kuvakooste Apple Dormista.
Katolta näkyvä Dragon Center sekä pesu"tupamme"
Katolla oleva keittiö ja altaat
Näkymä katolta vastapäiseen suuntaan, kuin Dragon Center
Apple Dorm koostuu siis kahdesta rakennuksesta, jossa kummassakin viisi kerrosta ja yhteinen katto!
Ovissa ei ole lukkoja, vaan numero-kirjainyhdistelmä näppäimet. Ulko-ovessa, joka kerroksen ovella ja oman huoneeni ovessa jokaisessa on eri numerosarja. Koodit, jotka vihdoin muistan: ulko-ovi: 0219#, 5-kerros: C1468Z ja oma huone:C4570Y! Kuvassa myös hieno keittiömme viitoskerroksessa!

Laskin muuten portaat kerrokseemme ja askelia on 101! Joka päivä kävellä niitä edestakaisin monia kertoja= päivän kuntoilut.
Kerroksemme hienot vessat
Käytävämme. Oma huoneeni on auki olevan oven vasemmalla puolella.
Löysimme Sannin kanssa Sham Shui Po:sta halvan mekkokaupan, jossa kaikki mekot oli 20-40€!
Kävimme Apple Dormissa asuvan korealaiskaverimme Jaken työskentelemässä ravintolassa syömässä sillä olimme jo kauan luvanneet mennä käymään. Paikka oli aika hintava verrattuna siihen, missä yleensä käymme. Lähtiessämme Jake kuitenkin sanoi, ettei tarvitse maksaa vaan talo tarjoaa! Ravintola oli hieman kauempana eli Causeway Bayssa mutta kuitenkin kaiken sen vaivan arvoinen. Paikka oli Chibee - Chicken and Beer! Suosittelen!
Minä, Jake ja Sanni sekä korealainen sydänmerkki sormilla :D Vaikka ei uskoisi, Jake on tosiaan 28-vuotias!
Causeway Bay
Sham Shui Po:n yömarkkinat, jossa köyhät ihmiset myyvät kaikenlaista roinaa sekä feikkipuhelimia kuten iPhoneja Android järjestelmällä tai vanhoja "nokia"puhelimia nimeltä "Nokyaa"
Uusi takki ostettu kenkien värin mukaan! Happyy!
Saimme vihdoin kymmenien sähköpostikeskustelujen ja vääntämisten jälkeen takuuvuokramme takaisin shekkinä
Apple Dormin viereen avattiin uusi hieno korealainen ravintola, jota kävimme testaamassa! Ruoka oli aika kallista mutta hyvää! Kanaa ja paljon juustoa, joka tirisi ja paistui pöydämme keskellä olevassa grillissä.
Kotiinviemisiksi tuli ostettua itselle kaikenlaisia halpoja johtoja! Saa nähdä, kauanko toimii ja kestää!
Melkein kaikki Apple:lta osti tuollaiset lennokit, joita kävimme lennättämässä läheisessä puistossa.
Kuu on täällä ihan eri päin, kuin suomessa! Suomessa puolikuu on (yleensä?) sivuttain, täällä alhaalla. Nyt lauantaina Apple Dormin "emännät ja isäntä" eli Rosita, rouva Fey ja (talonmies) Joseph järjestävät meille läksiäis-grillijuhlat! Kaikki maksoivat 5 euroa ja he kokkaavat ja grillaavat meille! Tosiaan lähes kaikki täältä lähtevät kotiin nyt sunnuntaina tai viimeistään maanantaina.
Nallekarhukoira bongattu Sham Shui Po:sta!
Fiilikset lukiessani viimeiseen tenttiin eli Logistics and Materials Management kurssin lopputenttiin. Suurin osa porukasta lähti käymään Macaossa eli Hong Kongin lähellä olevalla saarella, joka on myös itsenäinen valtio ja tunnettu kasinoistaan eli yhtäkuin Aasian Las Vegas. Olin itse niin paniikissa tulevasta tentistä, että jäin suosiolla lukemaan ja muutenki ulkona oli vain 11 astetta ja he meinasivat olla Macaossa koko yön ja tulla aamulla takaisin.
Saimme jälleen tehdä tenttiin cheat sheettejä mutta tällä kertaa vain kaksi. Tiivistin taas koko alueen pikku präntillä kahdelle lapulle! Eilen piti vielä hakea yliopistolta allekirjoitus paperiin todisteeksi, että olen ollut täällä vaihdossa sekä tulostaa kaikenmaailman lentoliput ja muistipaperit kokeeseen. 
Yliopiston Run Run Shaw-kirjasto
Näppäimistö yliopistolla
Viime päivinä täällä on ollut niin kylmä, ettei ole pystynyt välillä edes nukkumaan. Ikkuna vetää aivan älyttömän paljon ja yöt olen joutunut nukkumaan kaksilla pitkillä housuilla ja kahdella paidalla ja hupparilla! Suomessa on tosiaan kylmempi kuin täällä mutta sisätiloissa on sentään patterit! Lisäksi kylmyys tuntuu täällä erilaiselta kuin Suomessa, sillä ilma on niin kosteaa.

Viimeinen tenttimme oli tänään ja nyt on niin helpottunut olo! Tänään on tosiaan ne grillijuhlat, jotka toimivat samalla hyvästi-juhlina meille kaikille. Tuntuu ihan hullulta, että huomenna klo 23.55 lähtee lento kotiin ja maanantaina päivällä olen jo Suomessa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti