sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kuumuutta ja kananjalkoja

Täällä ollaan! Matka oli pitkä ja rankka eikä melkein kahteen vuorokauteen tullut nukuttua yhtään. Pisin lento 9 ja puoli tuntia Sveitsistä Hong Kongiin oli hauska siinä mielessä, että vieressä istunut kiinalaispariskunta riiteli KOKO matkan ja lisäksi naisella oli noin kahden metrin pituiset hiukset, jotka siinä riidellessä huiskivat päälle. Parasta oli vielä se, kun takana istuva lapsi potki koko matkan istuintani ja nyki hiuksista. Onneksi sentään sai rajattomasti katsoa elokuvia ja tv-sarjoja ja syödä nuudeleita. Tällä hetkellä aikaero painaa (+5h Suomen aikaan), eikä oikein tiedä missä ajassa elää.

Ilmasto on todella erilainen kuin Suomessa. Tuntuu yhtä kostealta, kuin olisi uimahallissa ja kuumuus vastaa lähes saunassa istumista. Lisäksi ilmassa haisee roskat ja viemärit. Saa nähdä milloin tähän tottuu! Lämmintä oli tänään 34 astetta eikä lämpötila laske alle kolmenkymmenen edes yöllä.

Asuntomme oli viidennessä kerroksessa, jonne ei tietenkään ollut hissiä. Oli aika iso urheilusuoritus raahata tavarat kapeaa portaikkoa pitkin ylös. Tuleepahan ainakin urheiltua joka päivä. Onneksi huone ei ollut niin paha kuin kuvittelin! Korjausta edelliseen vain se, että huoneita on tosiaan 22 per kerros ja 3 suihkua ja 3 vessaa jaettavana. Ilmastointilaitteita on paljon ja sisällä on oikeasti välillä jopa vähän liiankin kylmä.

Yllä kuva huoneestani sekä Sannista omassa huoneessaan. Tikkaat on piilossa oven takana. Sängyssä oli onneksi myös patja (1 cm paksu), joten ei tarvitse lähteä sitä metsästämään! Hauskaa, että juuri minä sain tuon huoneen sillä en edes mahdu seisomaan suorassa tuossa tilassa. Huonona puolena myös se, että vieressäni nukkuu kokonainen perhe, jossa pieni vauva itkee ja huutaa aina välillä. Kumma miten he edes mahtuvat tuollaiseen huoneeseen. Katolla on myös iso kattoterassi, joka on heti kerrosta meitä ylempänä ja huiput maisemat. Alla kuva huoneeni ikkunasta.



Paikallinen pikaruokaketju nimeltä Yoshinoya testattu. Sanni syö kuvassa iloisena nuudeleita ja lihaa + juoma = hinta noin 5€. Ruoka on hieman kalliimpaa täällä, kuin mannerkiinassa mutta paikallisista pikku ravintoloista saa yleensä ruokaa halvemmalla. Niistä lisää myöhemmin!



Olemme olleet vasta Kowloonin saarella, jossa siis asunto sijaitsee. Hong Kong Island on ilmeisesti paikan pääsaari. Ilman karttaa tällä eksyy todella helposti sillä kadut ovat ihan samanlaisia ja täynnä mitä erikoisempia liikkeitä. Ihan asuntomme vieressä on jonkinlaiset elektroniikkamarkkinat joka päivä, jossa myydään esimerkiksi käytettyjä porakoneita, johtoja, kuulokkeita, lankapuhelimia, radioita jne. Ostimme adapterit pistorasioita varten kappalehinnaltaan noin 70 senttiä. Muuta huomioitavaa: rakennuksien lähes jokaisesta ikkunasta roikkuu pyykkejä ulkona kuivumassa ja kadulle tippuu vesipisaroita ilmastointilaitteista.


Ihmisiä on aivan älyttömästi ja kuten kuvasta näkee, metroihin pitää oikeasti tunkea väkisin. Hauskaa kun osa tulee pyytämään, että saavatko ottaa valokuvia kanssaan minusta. Osa myös tuijottaa ihan häikäilemättä eivätkä lopeta vaikka huomaavat, että katson takaisin. Ollaan varmaan niin ihmeellinen näky. Pakko sanoa, ettei ole kyllä montaa länsimaalaista tullut vielä vastaan.


Kävimme eilen Kowloonin rantakadulla katsomassa valoshowta (Symphony of Lights), joka näkyy vastarannalla (Hong Kong Island) ja joka alkaa joka ilta kahdeksalta, jolloin pilvenpiirtäjät tuikkivat eri neon-valoissa musiikin tahtiin. Paikalla on myös Hollywoodin tyylinen Avenue of Stars, jossa kuuluisilla näyttelijöillä on omat tähtensä maassa. Harmi ettemme löytäneet Bruce Leetä tai Chackie Chania.


Tänään lähdimme kävellen etsimään rantaa, jonka Sanni oli meille netistä bongannut. Long Beach nimiselle rannalle päästyämme, tämä oli näky. Kalastusaluksia ilman hiekkaa. Ilmeisesti kaikki kunnon hiekkarannat sijaitsevat paljon kauempana. Päätimme sitten mennä tarkastamaan paikallisen Ladies Marketin, jossa kaikenlaista tavaraa myydään markkinoiden tapaan. Oli pakko ostaa selfie-tikku, koska se maksoi vain n. 2,5 € sekä myös yhden pitkän mekon n. 7€. Vaatteita ja kenkiä täältä saa halvalla, mutta erityisesti vaatteiden koko on mitä on ainakin katukaupoissa. Seuraavat neljä kuukautta tulen olemaan ilmeisesti XXL-koon nainen!

Bongattiin pari kilpparia kadulta! Sanni ja TP kuvassa.


Kananjalkoja...............

Siinä ruoat tähän mennessä. Sorruttiin kerran ja käytiin myös Mäkkärissä, missä oli kyllä huomattavasti halvempaa kuin Suomessa ja vähän jännittävämpi menu. Listalla oli vihreä tee-pehmistä, Minions hamppareita ja kaikenlaista muuta. Eksoottisinta paikallisessa ravintolassa oli nuo kananjalat, jotka oli aivan hirveitä. Niissä ei ollut oikein mitään syötävää, pelkästään luun ympärillä oleva "hyytelö" ja nahka. Ruokajuomana oli kädenlämpöinen Hong Kongilainen tee, joka näytti viemärivedeltä mutta oli ihan juotavaa. Jälkiruoksi haimme marketista kaikenlaista syötävää, kuten hyytelökakkuja, ananasleipää, kuivattuja tomaattisipsejä ja aloevera juomaa, joka oli täynnä hyytelöklimppejä ja joita söimme asunnon kattoterassilla samalla tutustuen myös samaan yliopistoon tuleviin ruotsalaisiin.

Huomenna alkaa orientaatiopäivät yliopistolla. Ilmeisesti porukka on menossa sinne vasta tiistaina, joten saa nähdä vietetäänkö mekin vielä huomenna vapaapäivää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti